Fotogrammetrie, mapping en volumebepaling

Aan de hand van fotogrammetrie kunnen ingewikkelde metingen veel sneller, goedkoper en veiliger worden uitgevoerd.

Fotogrammetrie

Fotogrammetrie is een manier om metingen te verrichten aan de hand van foto’s die door een drone of UAV (unmanned aerial vehicle) worden gemaakt. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt om landkaarten te maken op basis van luchtfoto’s.

Werkwijze

Een drone wordt uitgerust met een erg nauwkeurig GPS-systeem en een camera. Die wordt dan op afstand bestuurd door een professionele piloot en vliegt volgens een vooraf bepaalde route boven een gebied of in een ruimte en neemt foto’s. Bij elk beeld worden de XYZ-coördinaten en de camerahoek nauwkeurig bijgehouden.

Deze beelden worden samen met de bijhorende data geanalyseerd en verwerkt door een mapping software, die vervolgens levensechte en nauwkeurige 3D-modellen van een bestaande ruimte op uw computerscherm tovert.

Heeft u vragen over deze service, contacteer ons gerust.

Toepassingen

Deze gegevens kunnen natuurlijk schatten van erg concrete en nuttige informatie opleveren voor projectmanagers.

Zo kan in bestaande ruimtes bijvoorbeeld het exacte volume van opslagplaatsen berekend worden, of kunnen er gegevens voor onderhoud of verbouwingen verzameld worden.

Ook in de buitenlucht kan deze techniek erg nuttig zijn, om bijvoorbeeld snel en nauwkeurig het volume van zandbergen, groeves of stortplaatsen te bepalen.

Fotogrammetrie met onze drones is dus een snelle, nauwkeurige, voordelige én veilige manier om een heleboel nuttige gegevens te verzamelen, waarop u als projectmanager uw beslissingen kunt baseren.