Beveiliging, bewaking en monitoring

In de veiligheidssector zijn drones aan een opmars bezig. Logisch ook, want ze kunnen een veel beter overzicht geven dan veiligheidsagenten op de grond.

Evenementen

De beveiliging van evenementen is vrij complex, en hoe groter het evenement, hoe ingewikkelder de opgave. Drones kunnen deze taak een pak eenvoudiger te maken.

Onze drones worden voorzien van een goede camera die constant filmt, de beelden kunnen live op een computerscherm bekeken worden.

De drone kan op grote hoogte boven het evenement zweven en veel sneller en efficiënter “patrouilleren” dan dat mensen dat kunnen. Beelden van op die hoogte bieden en erg groot overzicht, waarmee u erg snel probleemsituaties via gps kunt lokaliseren en de ernst ervan inschatten, zodat de beveiligingsteams snel ter plaatse kunnen komen.

Voor grotere evenementen is het aangeraden om meerdere drones te gebruiken.

Bedrijfsterreinen

Ook op industrieterreinen of werven is patrouilleren soms nodig. Bijvoorbeeld om diefstal te voorkomen waar er met kostbare materialen wordt gewerkt.

Van op afstand een drone bedienen is hier veel efficiënter dan voortdurend bewakingsagenten op pad te sturen.

Wanneer de beveiligingsagent op zijn monitor iets opmerkt, kan hij het probleem meteen lokaliseren aan de hand van de gps van de drones en snel ter plaatse gaan of hulpdiensten verwittigen.

Bij diefstallen kunnen de camerabeelden van de drones achteraf ook gebruikt worden als bewijsmateriaal.
Ook hier kunnen op grotere gebieden verschillende drones simultaan ingezet worden.

Heeft u vragen over deze service? Neem zeker contact met ons op.